Útmutató a DAC7-hez 🇪🇺

A DAC7 egy uniós irányelv, amely az olyan online piacterekre vonatkozik, mint a Vinted. Az alábbiakban megtudhatod, ez mit jelent számodra, és ha érintett vagy, ki kell töltened a jelentést.

A következőket kell tudnod

A DAC7 egy EU-s irányelv

Az EU-ban működő online piactereket jogszabály kötelezi bizonyos eladói információk gyűjtésére és bejelentésére. A Vintednek jelentenie kell az érintett eladóktól származó információkat a litván adóhatóságnak, amely továbbítja azokat az egyes eladók helyi hatóságának.

Ez nem befolyásolja adózási helyzetedet

A DAC7-jelentés semmilyen változást nem hoz adókötelezettségeidben, és eladóink többsége esetében nem valószínű, hogy adótartozás állna fenn a Vinted-eladások után.

Azon eladókra vonatkozik, akik teljesítettek 30 eladást…

Ha egy éven belül (januártól decemberig) teljesítettél 30 eladást, be kell gyűjtenünk a DAC7-jelentésedet – függetlenül attól, hogy mennyit kerestél.

…vagy 2 000 eurós bevételük származott a termékek értékesítéséből

Ha egy éven belül (januártól decemberig) 2 000 eurót meghaladó bevételed van, be kell gyűjtenünk a DAC7-jelentésedet – függetlenül attól, hogy hány eladást teljesítettél.

Az eladói adatokat biztonságosan tároljuk

Minden DAC7-jelentést előre kitöltünk néhány már meglévő információval. Neked csupán ellenőrizned kell azokat, és meg kell adnod az adóazonosító jeledet a benyújtás előtt. Az adóazonosító jeledet titkosítjuk, és kizárólag a DAC7 céljából használjuk fel.

Ha nem töltöd ki, a fiókod korlátozva lesz

Jogilag kötelesek vagyunk megakadályozni, hogy az érintett eladók hozzáférjenek a bevételeikhez, ha nem küldik be a DAC7-jelentésüket a határidőig. Egy bizonyos pont után az eladás is tiltott lesz számukra. Küldd el időben a jelentésedet, hogy továbbra is kereshess pénzt a Vinteden!

Tájékozódj az EU-s országodban érvényes adózási szabályokról

A legtöbb tagnak valószínűleg nincs adótartozása a Vinted-eladásai után.

Végigvezetünk minden lépésen

Előkészítjük számodra a jelentést

Elmagyarázzuk a használt termékek eladására vonatkozó adókat

Még egy dolog…

Előre kitöltöttük a DAC7-jelentést az érintett eladóink számára. Ha te is közéjük tartozol, csak ellenőrizd, hogy pontosak-e az adatok, és benyújtás előtt add hozzá az adóazonosító jeledet.